Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 6. 12. 2018.

Revizija iznijela bezuvjetno mišljenje o financijskim izvještajima HDZ-a

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu za medije

"Razmotrili smo aktualne teme: sve aktivnosti Vlade i važni zakonski prijedlozi koje je uputila u saborsku raspravu, sve ono što smo usvojili u Hrvatskom saboru, ali i plan za idući tjedan, u kojem će se, među ostalim, usvojiti i mirovinska reforma", poručio je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Dodao je da se razgovaralo i o nizu internih stranačkih odluka, napomenuvši da je glavni tajnik Jandroković izvijestio kako je obavljena revizija financijskog poslovanja.

"HDZ je dobio bezuvjetno mišljenje. Zahvaljujem kolegama u Glavnom tajništvu i financijama HDZ-a, koji su i zakonito i transparentno vodili sve poslove, što je jako dobro za stranku i što je bila jedna od naših ključnih poruka kada smo preuzeli odgovornost za HDZ prije dvije godine", naglasio je Plenković.

U vezi sa Zakonom o udomiteljstvu istaknuo je da su obavljene konzultacije i unutar parlamentarne većine.

"Vidjet ćete sutra da će zakon u Hrvatskom saboru proći onakav kakav je Vlada i predložila. Mi i HNS konstruktivni smo partneri – mislim da se to vidi u mnogo aspekata. Važno je da zakon prođe, a okvir koji smo postavili, s posebnim naglaskom na profesionalno udomiteljstvo, kvalitetno je rješenje", rekao je Plenković.

U pogledu Zakona o udžbenicima naveo je da i koalicijski partneri i Vladine koordinacije trebaju voditi temeljite, detaljne konzultacije o pojedinim zakonima.

"Važno je da se stignu obaviti sve pripreme do početka školske godine. Prema tome, nema nikakve drame. Bitno je da sadržaj tog zakona bude dobar", zaključio je Plenković.

Teme