Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 26. 7. 2019.

Fortenova grupa ulazi u drugu fazu financijske konsolidacije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je Fabrisa Peruška, glavnog izvršnog direktora i člana Upravnog odbora Fortenova grupe, i njegovu zamjenicu i glavnu operativnu direktoricu Irenu Weber

Uz predsjednika Vlade u sastanku je sudjelovao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Predstavnici Fortenova grupe izvijestili su o situaciji u kompaniji i refinanciranju Ugovora o zajmu s prednošću namirenja ("SPFA") od 8. lipnja 2017. godine koje su odobrili Upravni odbor i Glavna skupština društva.

Refinanciranje predvodi HPS Investment Partners. Ono će se provesti kroz izdavanje četverogodišnje obveznice u iznosu do 1,2 milijarde eura uz kamatu od 7,3 posto, plus EURIBOR uz donju granicu od 1 posto.

Istaknuto je da to refinanciranje predstavlja drugu fazu u poslovanju Fortenova grupe nakon uspješno provedenog postupka izvanredne uprave, koje će osigurati srednjoročnu financijsku stabilnost pod prihvatljivim uvjetima.

Grupa posluje uspješno te je procijenjena dobit iz operativnog poslovanja njezinih ključnih operativnih kompanija viša za 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.