Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Koprivnica | 23. 8. 2019.

Povezivanje Križevaca i Koprivnice korisno je za sve županije u toj regiji

Premijer Plenković posjetio je Koprivničko-križevačku županiju te se sastao s predstavnicima Uprave Podravke, sa županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem, a obišao je i Renesansni festival

Uprava Podravke upoznala je predsjednika Vlade s jako dobrim rezultatima u svim svojim segmentima: od prehrambenih, poljoprivrednih do farmaceutskih u domeni Belupa.

"To je ohrabrujuće i za grad Koprivnicu i cijelu Koprivničko-križevačku županiju, ali i za Varaždinsku županiju s obzirom na dio aktivnosti koja se odvija u toj županiji, ali i diljem Hrvatske," kazao je premijer nakon obilaska.

Pomoć ministarstva i Hrvatski cesta pri realizaciji projekta

Sastanak sa županom i gradonačelnikom omogućio je dobar uvid u prioritete, prije svega razvojne, a predsjednik Vlade posebno je istaknuo cestovnu infrastrukturu. "Riječ je o povezivanja Križevaca i Koprivnice pri čemu će i nadležno ministarstvo i Hrvatske ceste poduzeti maksimalne napore da se, ne samo u pripremi projektne dokumentacije nego da se taj projekt realizira i da cijelu tu žilu kucavicu kroz Podravinu učinimo korisnijom za sve županije koje su u ovom dijelu Hrvatske," rekao je Plenković.

S predstavnicima grada i županije razgovaralo se i o obrazovnim sustavu, ulaganjima u škole i dvorane te o dugogodišnjoj temi - gospodarenju otpadom.

Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika u Koprivnici

Predsjednik Vlade najavio je da će Koprivnica biti domaćih idućeg susreta Vlade, župana te predsjednika Udruge gradova i Udruge općina u prosincu ove godine, neposredno prije spajanja Ureda državne uprave sa županijama.

Renesansni festival

Premijer je obišao i Renesansni festival koji se u Koprivnici održava već 14. godinu, a ovogodišnja glavna tema je tortura. "Čestitam organizatoru, Turističko zajednici. Drago mi je da je prvi puta i ministar turizma ovdje na ovom važnom događaju za Koprivničko- križevačku županiju, ali i za turističku ponudu cijelog hrvatskog sjeverozapada," rekao je predsjednik Vlade.

Uz premijera Plenkovića, Koprivničko-križevačku županiju posjetili su ministri Cappelli i Horvat te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Izvor: Vlada