Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 8. 11. 2019.

Puna potpora politici Vlade i novoj pobjedi Kolinde Grabar-Kitarović

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a predsjednik Andrej Plenković dao je u Središnjici stranke izjavu za medije

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković istaknuo je da su stranačka tijela nakon otvorene rasprave jednodušno podržala novi krug porezne reforme, Vladine izmjene Zakona o blagdanima, rebalans proračuna i prijedlog proračuna za 2020. Godinu.

"Stranačka su tijela u vrlo otvorenoj, demokratskoj raspravi iskazala jedinstvo i punu potporu smjeru naše Vlade. Jednodušno su podržani rebalans proračuna, prijedlog proračuna za 2020. godinu, paket kaznenog zakonodavstva i 4. krug porezne reforme, ali i novi Zakon o blagdanima. Ivan Anušić, voditelj Izbornog stožera naše kandidatkinje i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, izvijestio je o temeljitim pripremama za njezinu novu pobjedu", poručio je Plenković.

Kada je riječ o amandmanu o Danu antifašističke borbe, koji je saborski Odbor za ratne veterane u međuvremenu povukao, Plenković je kazao da je ponekad dobro podsjetiti na načela i vrijednosti na kojima se temelji HDZ.

"Upravo je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman uvrstio taj datum u državne blagdane, s vrlo jasnom porukom o okupljanju, pomirbi i temeljnim vrijednostima. S tim nemamo nikakvih dilema, svi smo danas pokazali punu privrženost takvoj politici. Antifašizam nije isto što i zločini za vrijeme komunizma – treba ih razlikovati", naglasio je Plenković.

Teme