Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 11. 11. 2019.

HDZ neće tolerirati govor mržnje

Nakon predstavljanja programa kandidatkinje i aktualne predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović HDZ je održao sjednicu Predsjedništva

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da su na sjednici stranačkog Predsjedništva, nakon predstavljanja programa HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, dogovorene daljnje aktivnosti i hodogram njezine kampanje.

 "Zajednički je ocijenjeno da je program koji je predstavila predsjednica iznimno kvalitetan, sadržajan i na tragu njezinih postignuća u prvom mandatu. Očekujemo punu mobilizaciju i potporu stranke, potporu većine birača budući da ona, po našem dubokom uvjerenju, zaslužuje potporu za još jedna mandat. Na tom tragu zajednički ćemo raditi u tjednima koji su pred nama", istaknuo je Plenković.

Potvrdio je da će kampanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović biti intenzivna.

"Predsjednica će obići sve županije i velike gradove. Očekujemo uspjeh jer smatramo da ima izvrstan program."

Govoreći o neprimjerenim porukama i govoru mržnje pojedinih članova u zatvorenim grupama, Plenković je kazao da je zaključak sjednice da u HDZ-u svaki član ima punu slobodu izražavanja mišljenja, zauzimanja stavova i kritika, ali da se isto tako neće tolerirati govor mržnje i neprimjerene komunikacije koje se odvijaju i koje su izvan svih uzusa elementarne pristojnosti, a kamoli lojalnog i odgovornog djelovanja članova stranke.

"Mislim da onakvih para primjera kakve ste vidjeli jučer ne zavrjeđuju da budu dio najuspješnije hrvatske stranke. To su zatvorene grupe, žao mi je što ranije nisam znao za to", dodao je.

Uvjeren je da ni Davor Ivo Stier, kao humanist i kršćanin, ne podržava komentare na tim društvenim mrežama koje, kaže Plenković, ne bi odobrio ni Ivan Pavao Drugi, na kojega se Stier pozvao u svom komentaru.

 "Tu moramo jasno staviti sa strane nečije eventualne ambicije za unutarstranačku kampanju i korištenje nekakvih situacija koje se događaju", rekao je.

O tome koji su članovi prešli granice civiliziranog ponašanja provjerit će, kaže, županijske organizacije stranke.

Upitan hoće li biti sankcija za članove stranke ako podrže Miroslava Škoru, kazao je: "Onaj koji je član HDZ-a, glasat će za kandidatkinju HDZ-a. Tko želi ići negdje drugdje, otvorena su mu vrata."

Teme