Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 30. 12. 2019.

Bernardić i Milanović kontinuirano iznose laži o korupciji u vlasti

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Andrej Plenković poručio je da privrženost njegove Vlade borbi protiv korupcije ne može biti jasnija te je optužio čelnika SDP-a Davora Bernardića i predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića da kontinuirano iznose laži

"On kao i njegov kandidat laže, ovakva teza je nešto što on stalno govori zadnjih nekoliko godina", izjavio je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, upitan za komentar Bernardićeve izjave da je glas za HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović glas za korupciju.

Naglasio je kako Vlada i HDZ na čijem je čelu u potpunosti poštuju neovisnost pravosudnih tijela koja, ističe, borbu protiv korupcije vode samostalno i profesionalno bez upliva i utjecaja bilo koje političke razine vlasti. Podsjetio je na donošenje Zakona o zviždačima, antikorupcijske planove koji se, tvrdi, dobro realiziraju, planove protiv na razini državnih tvrtki.

"Naša privrženost borbi protiv korupcije je jasna da ne može biti jasnija", poručio je Plenković, ističući da Bernardićeve teze o korupciji u aktualnoj vlasti ne stoje, da su lažne te da ih odlučno odbacuje. "Razgovarajte s policijom, DORH-om i Uskokom i pitajte ih utječe li netko na njihov rad", poručio je.

Milanović iznosi laži od 2016.

Plenković je za Milanovića rekao da zajedno sa SDP-ovcima provodi negativnu kampanju koja uključuje laži.

"Čovjek od 2016. iznosi neistine, laži koje onda preuzimaju pojedini akteri na krajnjoj desnici i zagađuju medijski, internetski i komunikacijski prostor. Sve što je o meni izgovorio je laž", naglasio je te prozvao Milanovića da manipulacije i laži "plasira kroz svoje ljude u medijima".

"Vrlo je važno imati na umu da je netko tko pretendira biti predsjednik države u stanju izgovoriti takvu laž kako bi valjda poslao poruku krajnjoj desnici da u prvom krugu ne glasaju za Kolindu Grabar-Kitarović, nego da daju glas nekome drugome", poručio je Plenković.

Ne misli da će se nepravomoćna osuđujuća presuda bivšem čelniku HDZ-a Ivi Sanaderu odraziti na predsjedničku kampanju, a vidi je kao dokaz neovisnosti hrvatskog pravosuđa od utjecaja politike.

Izvor: Hina