Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Krapina | 4. 4. 2013.

Pobjednički tim posjetio Krapinu

»Vaš duh, optimizam i snaga su ono što je mene danas oduševilo”, rekla je Ivana Maletić, kandidatkinja HDZ-a za Europski parlament, pozdravljajući sve okupljene na predizbornom skupu u Krapini

U prepunoj dvorani predstavili su se kandidati ‘zelene skupine’ Kristijan Tušek, Zdravka Bušić, Ivana Maletić i Andrej Plenković.

Kandidati su još jednom podsjetili kako je budućnost Hrvatske u vrijednim ljudima koji će znati iskoristiti sredstva iz fondova i uložiti ih u zapošljavanje mladih, poljoprivredu, ribarstvo i stvaranje poduzetničkog okruženja. Kristijan Tušek poručio je okupljenima da se na HDZ-ovoj listi nalazi dvanaest upravo takvih ljudi.

“Izrazita mi je čast biti dio našeg pobjedničkog tima. Pozivam vas da izađete na izbore jer vašom snagom će se odrediti i naša snaga u Europskoj uniji”, rekao je.

Zdravka Bušić, dugogodišnja savjetnica i ravnateljica arhiva u Uredu prvog hrvatskog predsjednika, prisjetila se kako je i dr. Franjo Tuđman Hrvatsku vidio kao ravnopravnu članicu zajednice slobodnih država. Taj dugogodišnji cilj će 1. srpnja postati stvarnost i od presudne je važnosti kakvi će ljudi predstavljati hrvatske interese u Europskom parlamentu.

“Ako netko vlada neradom i neznanjem, tome se mora stati na kraj. Izađite na izbore 14. travnja i pokažite kako Hrvati žele znanje, a ne aroganciju; rad, a ne laž”, rekla je Maletić.

Plenković je upozorio nazočne da ne popuste pred demagogijom vladajuće koalicije koja manipulira medijskim prostorom, datumom izbora, pa i vlastitim kandidatima jer umjesto njih govore Milanović i Pusić. ” Našim građanima je dosta loše vlade i novih zaduživanja i zato HDZ 14. travnja treba pokazati da je ozbiljna stranka i dobiti izbore”, zaključio je Plenković.