Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 11. 2. 2020.

Plenković i Krstulović Opara o projektima važnim za razvoj Splita

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je spliotskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu

Uz predsjednika Vlade bili su ministar državne imovine Mario Banožić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a na sastanku su sudjelovali i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić te predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Na sastanku se razgovaralo o Masterplanu urbane regeneracije Splita kroz uređenje istočne obale Gradske luke te Kopilice, područja važnih za promet cijele splitske aglomeracije. Danas predstavljeni Masterplan kojeg su izradili konzultanti angažirani od EBRD-a, uz sudjelovanje svih važnih dionika među kojima su i Hrvatske željeznice, Hrvatske ceste te Lučka uprava pokazuje nastavak provedbe zaključaka i odluka sa sjednice Vlade RH održane u Splitu u svibnju 2018. godine.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i gradonačelnik Andro Krstulović Opara usuglasili su se da je razvoj infrastrukture u Splitu i Splitskoj aglomeraciji od strateške važnosti za cijelu istočnu obalu Jadrana.

Predsjednik Vlade Plenković naglasio je da Vlada RH ostaje privržena davati snažnu potporu razvoju grada Splita i to u svim područjima, osobito u daljnjem razvoju Splita kao prometnog, turističkog, gospodarskog, kulturnog i znanstvenog središta istočne obale Jadrana.