Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zadar | 10. 3. 2020.

Zajedništvom do pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predstavio je svoj tim i program Odvažno za Hrvatsku u Zadru u sklopu unutarstranačke kampanje

Glas za tim, ne samo za pojedince

Predsjednik Plenković u Zadru je rekao da je ta stranka prevodila sve bitne procese u zemlji u posljednjih 30 godina, ocijenivši da je za upravljanje tim procesima bila bitna homogenost vodstva što je za njega važno i nakon ovih unutarstanačkih izbora.

"Nitko od ovih ljudi nije povezan rodbinski, svatko je drukčiji, ali je član HDZ-a i dijeli zajedničke vrijednosti i istu budućnost i smjer stranke, rekao je Plenković.

Kako je istaknuo, to govori zato što je "izrazito bitno da stranka u najužem vodstvu bude homogena, da ima ljude koji će puhati u isti rog, dati vjetar u pravi smjer našim jedrima i raditi na jedinstvu stranke.Kad toga nema, kad netko hoće ubaciti u petu brzinu, a netko u rikverc, onda je to je problem", rekao je Plenković.

"Ova stranka je prevodila sve bitne procese u posljednjih 30 godina. Bez te homogenosti teško je upravljati procesima, a izazova je jako puno. Želimo svim znanjem i energijom, ne samo dati sve u provedbi našeg programa, nego rješavamo i mnoge krizne situacije kakve nismo planirali, a takvih je bilo puno, gospodarskih, potencijalne nove migracijske pa i ove s koronavirusom. Sve to zahtijeva puni angažman, dobru suradnju, zajednički stav i brzu reakciju, rekao je Plenković.

Dodao je kako želi da nakon predsjedanja Vijećem Europske unije HDZ na parlamentarnim izborima ponovi uspjeh iz 2016. godine. A za to su potrebni zajedništvo i odvažnost, rekao je.

"Uz vašu potporu vjerujem u uspjeh 15. ožujka, ali i na parlamentarnim izborima", poručio je Plenković, dodavši da je zadarski HDZ čvrst oslonac stranke već 30 godina.

Potpora zadarskog HDZ-a

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta podržao je Plenkovića kao kandidata za predsjednika stranke, i njegove suradnike - Ivana Anušića koji je kao 17-godišnjak branio zadarsko zaleđe u Domovinskom ratu, Branka Bačića, koji je zaslužan za realizaciju brojnih projekata u Zadarskoj županiji i druge najbliže Plenkovićeve suradnike.

"Predsjednik Plenković vodio je HDZ u pobjedu. Da nje nije bilo, mi ne bismo imali Vladu s 19 ministara HDZ-a nego bismo imali ministre kao u nekim prethodnim vladama, koji su zaustavili projekte, a ovamo nisu nikada došli. Neki nam predbacuju koaliciju s HNS-om, a s kim smo mogli? Realizirali smo niz projekata i imamo najuspješniju Vladu, ocijenio je Kalmeta.

Pozvao je zadarske članove HDZ-a da daju podršku kandidatu za zamjenika Tomi Medvedu te potpredsjednike Olegu Butkoviću, Branku Bačiću, Ivanu Anušiću i Zdravki Bušić.

Teme