Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb| 1. 5. 2020.

Vlada je snažno stala iza hrvatskih radnika

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je hrvatskim građanima čestitku u povodu Međunarodnog praznika rada

Dosadašnji mandat naše Vlade temeljili smo na programu kojim smo poticali ostvarivanje gospodarskog rasta na zdravim temeljima i otvaranje novih radnih mjesta, uvijek vodeći računa o društvenoj solidarnosti, osobito prema onima koji su najugroženiji u hrvatskom društvu.

Ovogodišnji Međunarodni praznik rada obilježavamo u novom, nepredviđenom i iznimno izazovnom ozračju uslijed epidemije novog koronavirusa, koja je promijenila naš dosadašnji život.

Prepoznavši ugrozu na vrijeme, od samoga početka naš je prioritet bio zaštititi živote i zdravlje naših sugrađana i što više usporiti širenje zaraze, što je preduvjet za ponovno pokretanje gospodarstva. Istodobno, brzim i učinkovitim gospodarskim mjerama snažno smo stali uz hrvatske radnike, kako bismo očuvali radna mjesta.

Naši zajednički napori i odgovorno ponašanje sugrađana omogućili su da, uz poštivanje epidemioloških mjera, ponovno pokrenemo gospodarske i društvene aktivnosti.

Činit ćemo sve kako bismo, u socijalnom dijalogu sa sindikatima i poslodavcima, nastavili provoditi strukturne reforme koje će jačati otpornost hrvatskog gospodarstva na ovu krizu te unaprijediti životni standard svih građana.

Uime Vlade i osobno, svima čestitam Međunarodni praznik rada!

Teme