Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 5. 7. 2020.

Zajedno nastavljamo raditi na dobrobit Hrvatske!

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u svojemu je pobjedničkom govoru nakon parlamentarnih izbora zahvalio svima na sjajnom rezultatu i velikoj pobjedi HDZ-a

HDZ je na parlamentarnim izborima održanima 5. srpnja osvojio 66 mandata, dok je Restart koalicija zadobila 41 mandat.

Izraz volje naroda

Zahvaljujem svim hrvatskim građanima, svima koji su izišli na birališta, bilo da su glas dali nama ili drugim strankama. To je demokracija, iskaz volje naroda. Naša pobjeda ne samo da je velika, nego i obvezuje.

Imali smo težak mandat pun iskušenja, a izazovi pred nama još su veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, energiju, požrtvovnost, odgovornost, znanje i iskustvo. Sve to nastojali smo sintetizirati u programu i ljudima na listama.

Moderni suverenizam

Ovakva potpora većine birača za nas je golema obaveza i svakog dana iduće četiri godine o njoj ćemo voditi računa – jer Hrvatska treba rješenja! Hrvatska treba vladu koja će voditi politiku modernog suverenizma, koja baštini vrijednosti HDZ-a, prvog predsjednika Franje Tuđmana.

Proteklih smo godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je on oduvijek stavljao i želio!

Ispravan put za Hrvatsku

Znamo da smo na ispravnom putu za napredak Hrvatske. Želim zahvaliti svim članicama i članovima te simpatizerkama i simpatizerima HDZ-a, svima u Izbornom stožeru, svim Hrvaticama Hrvatima izvan Hrvatske koji su glasovali, svima koji su radili na izbornoj strategiji i u medijskom timu.

Ovakva pobjeda daje nam za pravo da malo budemo veseli i opušteni, a sutra ujutro u 9 sati nastavljamo svi zajedno raditi za Hrvatsku!