Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 8. 1. 2021.

Koalicija čvrsto podržava sve Vladine aktivnosti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak da je parlamentarna većina podržala donošenje novog zakonskog okvira koji će omogućiti obnovu područja pogođenih potresom

"Parlamentarna većina čvrsto podržava sve aktivnosti koje su poduzete u razdoblju nakon potresa, pohvale koje su išle i radu policije, civilne zaštite, vojske, vatrogasaca, HGSS, Crvenog križa, aktivnostima na lokalnoj razini, potpori koja je stigla iz zdravstvenog sustava, svih onih koji su dali doprinos, i zahvala svim građanima koji su se angažirali proteklih dana da neposrednu pomognu unesrećenima", rekao je premijer Plenković nakon završetka sastanka koalicijskih partnera.

Dodao je kako je parlamentarna većina spremna modificirati i stvoriti odgovarajući zakonski okvir koji će omogućiti obnovu te kvalitetnu koordinaciju svih službi na terenu.

"Osobito nakon prilagodbe strukture stožera civilne zaštite na ovaj svojevrsni pod-stožer kojeg vodi Tomo Medved na terenu sa svim službama koje su angažirane", objasnio je predsjednik Vlade.

Ministri izvijestili o aktivnostima

Sastanak parlamentarne većine održao se putem video-veze te je trajao puna dva i pol sata, jer su svi relevantni ministri izvijestili koaliciju o svemu onome što se radi i koje su aktivnosti.

"Postoji jedna snažna želja da se ova situacija, koja je prije svega potresla mnoge naše sugrađane na području ove županije, ali i dvije druge Karlovačke i Zagrebačke, iskoristi za razvoj i rješavanje svih problema koji u toj županiji postoje", kazao je Plenković.

Dodao je kako očekuje da će koalicija nastaviti raspravljati na ovu temu i idućeg tjedna te nakon toga za vrijeme nove sjednice Hrvatskog sabora.