Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 1. 3. 2021.

Davor Filipović je sjajan izbor, imamo strategiju za Zagreb

Na sjednici predsjedništva i Kluba zastupnika HDZ-a raspravljalo se o borbi protiv COVID-a 19, distribuciji cjepiva te daljnjoj kampanji za lokalne izbore

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković istaknuo je da je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba sjajan čovjek Davor Filipović, koji je doktorirao s 26 godina i izvanredni je profesor na Ekonomskom fakultetu, a strategija stranke je konstruktivna i nudi rješenja.

U izjavi novinarima nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, Plenković je večeras rekao kako je Filipović u protekle četiri godine pokazao da je agilan zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, i za razliku od drugih kandidata za gradonačelnika, zna sve ključne teme grada Zagreba.

Komentirao je i spekulacije koje se pojavljuju vezano za gradonačelničkog kandidata HDZ-a, naglasivši da su krive i netočne .

Plenković je istaknuo kako je gledao u zadnjih 36 sati razne spekulacije ljudi koji očito nemaju niti približno točne niti pouzdane informacije o razmišljanju unutar HDZ-a.

"Ne znam odakle su krenule te spekulacije, One su krive i netočne. Naš kandidat je Davor Filipović koji je sjajan čovjek i koje je pokazao kroz prošle četiri godine da je agilan zastupnik u Skupštini", rekao je Plenković.

Dodao je kako te krive i netočne informacije nisu dobre za vjerodostojnost onih koji ih puštaju u eter.

To znači, naglasio je, kako ne znaju baš ništa o tome što se zbiva u HDZ-u.

HDZ-ova strategija nudi rješenja za Zagreb

Plenković se osvrnuo i na SDP-ovog gradonačelničkog kandidata Joška Klisovića.

Poručio je kako u ovom vremenu političkoga razotkrivanja, koje stalno traje na našoj sceni, postoje kandidati koji su u stanju reći da nisu osobno poznavali gradonačelnika (Milana Bandića), koji je tu bio gradonačelnik 20 godina.

"To je rekao gospodin Klisović iz SDP-a", istaknuo je Plenković, dodavši da Klisovića dobro poznaje jer ga zna već 25 godina.

"Moram priznati da mi je to jako bizarno da se kandidira za gradonačelnika netko tko ne pozna dojučerašnjega gradonačelnika koji je na čelu Zagreba 20 godina", dodao je Plenković.

To znači kako Klisović nije imao baš previše veze s gradskim temama, kao što su i eventualne najave kandidatura onih, koji su do sada kalkulirali i u strahu bili kako će proći na izborima, kazao je.

"Naš kandidat pozna teme, vrlo je kvalitetan, ima punu potporu organizacije i siguran sam da će dobiti i veliku potporu birača grada Zagreba", rekao je Plenković, naglasivši kako bi to išlo s ambicijom HDZ-a da preuzme upravljanje gradom.

Na upit novinara je li 'doista potrebno mijenjati strategiju s obzirom da se situacija u gradu Zagrebu promijenila', Plenković je odvratio kako odgovara na nebulozne špekulacije, za koje ne zna otkud dolaze, a jučer su bile u eteru.

"To meni ovakav kakav jesam, ne bi palo na pamet još 300 godina", poručio je.

Naglasio je i kako je strategija HDZ-a, Davora Filipovića, Mislava Hermana i ostalih koji vode zagrebačku organizaciju HDZ-a, konstruktivna; ona nudi rješenja za Zagreb, nudi policentričan razvoj grada, transparentnost funkcioniranja grada, razvojne projekte i obnovu grada Zagreba, dodao je.

Oni koji su živjeli isključivo na negativističkim temama, na temama protiv, je druga vrsta kampanje, naglasio je Plenković, zaključivši kako je kampanja koju vodi HDZ na koncepciji ZA nešto, a ne PROTIV nečega.