Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 14. 3. 2022.

Posao koji će osigurati radna mjesta i pridonijeti hrvatskom izvozu

Potpisivanjem memoranduma o razumijevanju između tvrtki Tatravagonka, Budamar i Innofreight okončan je desetogodišnji proces stečaja Gredelja i sklopljen posao vrijedan dvije milijarde eura koji će osigurati dugoročnu održivost njegova rada

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je danas potpisivanju Memoranduma o razumijevanju o desetogodišnjoj suradnji Tvornice željezničkih vozila Gredelj i austrijske tvrtke Innofreight. Uz predsjednika Vlade bili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

U izjavi medijima, premijer Plenković podsjetio je da je okončan desetogodišnji proces stečaja Gredelja te je kompaniju u prosincu preuzela slovačka tvrtka Tatravagonka, koja je šest mjeseci bila u najmu.

Planira se zaposliti 600 radnika 

Istaknuo je da ovdje trenutno radi 400 radnika, a planira se zaposliti još njih 600.

Premijer je naglasio da je današnjim potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između Tatravagonke, Budamara i austrijskog Innofreighta sklopljen posao vrijedan dvije milijarde eura, koji će osigurati dugoročnu održivost rada kroz deset godina. Dodao je da će proizvodnja dvostrukih vagona za prijevoz kontejnera osigurati radna mjesta i bit će veliki doprinos hrvatskome izvozu.

Zahvalio je ministrima Butkoviću i Ćoriću te svima koji su bili uključeni u ovaj posao, posebno vodstvu Tatravagonke i Budamara koji su, kako je rekao, tako brzo nakon preuzimanja kompanije sklopili ovakav posao koji znači dugoročnu održivost i korist za hrvatsko gospodarstvo i hrvatski izvoz.