Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Krapina | 23. 4. 2014.

Posjet Krapinsko-zagorskoj županiji

Na poziv načelnika Zvonka Škreblina zastupnik Plenković sudjelovao jena svečanoj sjednici općinskog vijeća povodom Dana Općine Desinić

Tom prigodom susreo se sa županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom, potpredsjednikom županijske skupštine Žarkom Tušekom i gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem.

akt240

Čestitavši na blagdan Sv. Jurja Dan općine svim stanovnicima Desinića, Plenković se osvrnuo na razvojne projekte u županiji te aktualna politička i gospodarska zbivanja u Hrvatskoj uoči europskih izbora 25.svibnja.

Ujedno je Plenković na poziv predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Žarka Tušeka sudjelovao na radnoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije na kojoj je govorio o važnosti predstojećih izbora za Europski parlament. Istaknuo je kako je  program koalicijske liste HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-HDS-ZDS utemeljen na programskoj platformi Europske pučke stranke koja je usmjerena na rast i zapošljavanje, poticanje malih i srednjih poduzetnika, inovacije, istraživanje, izgradnju infrastrukture i mobilnost.

Pozvao je stranačke kolege na mobilizaciju i naglasio važnost trostruke pobjede na izborima 25. svibnja: 1) izbor kandidata Europske pučke stranke Jean-Claudea Junckera za predsjednika Europske komisije; 2) najviše glasova za koalicijsku listu HDZ-a i partnera; 3) te najveći broj pojedinačnih zastupničkih mandata za HDZ u među hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu.