Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Gornji Kneginec | 24. 4. 2014.

Motivacijski skup HDZ-a u Gornjem Knegincu

Zastupnik Plenković sudjelovao je na stranačkom motivacijskom skupu organiziranom za Varaždinsku, Međimursku, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju

akt242

Zajedno s kolegicom Dubravkom Šuicom i kolegom kandidatom Ivanom Sablićem, zastupnik Andrej Plenković bio je jedan od govornika na motivacijskom skupu pred više od 300 sudionika.

Okupljenim članovima uvodno su se obratili predsjednik HDZ-a Međimurske županije Darko Horvat, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota i predsjednik HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije MiroTotgergeli.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u svom govoru osvrnuo se na lošu gospodarsku situaciju u zemlji i rješenja HDZ-a u pogledu reformi i razvojnih projekata koji su predstavljeni na investicijskoj konferenciji u Zagrebu.

U svom izlaganju Plenković je naglasio važnost europskih izbora za HDZ jer će pobjeda na njima biti uvod u političke promjene na predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Poručio je da je HDZ izborom kandidata na svojoj listi pokazao povjerenje u dosadašnji rad svojih zastupnika u Europskom parlamentu. Istaknuo je da jedino HDZ-ova lista okuplja predstavnike branitelja, iseljene Hrvatske, Hrvata iz BiH i umirovljenika.

Pozvao je stranačke kolege da izađu na europske izbore te istaknuo tri izborna cilja HDZ-a.

Prvi je pobjeda kandidata Europske pučke stranke Jean-Claudea Junckera za predsjednika Europske komisije. Drugi je da HDZ-ova lista ostvari najbolji rezultat. Treći cilj je da HDZ pojedinačno osvoji najveći broj mandata.