Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Novi Vinodolski | 25. 4. 2014.

Motivacijski skup HDZ-a u Novom Vinodolskom

Zastupnik Plenković sudjelovao je na stranačkom motivacijskom skupu organiziranom za Primorsko-goransku, Istarsku i Ličko-senjsku županiju

Zajedno s kolegicom Dubravkom Šuicom i Ivanom Maletić, zastupnik Andrej Plenković bio je jedan od govornika na motivacijskom skupu u Novom Vinodolskom pred više od 400 sudionika.

akt246

Okupljenim članovima uvodno su se obratili predsjednik HDZ-a Primorsko-goranske županije i gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković, predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović i predsjednik HDZ-a Istarske županije Josip Bubić.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u svom se govoru osvrnuo na aktualne gospodarske probleme u zemlji i istaknuo rješenja HDZ-a u pogledu pokretanja reformi i razvojnih projekata, fiskalnih rasterećenja za male i srednje poduzetnike te olakšavanje administrativnih procedura za investitore.

U svom izlaganju Plenković je naglasio da je vodstvo HDZ izborom kandidata na svojoj listi ukazalo puno povjerenje svojim zastupnicima i njihovom dosadašnje radu u Europskom parlamentu. Istodobno, Plenković je istaknuo važnost europskih izbora za HDZ jer će pobjeda na njima biti uvod u političke promjene. Dodao je da se aktualna Vlada nije snašla u uvjetima članstva u Europskoj uniji. Izigravanjem dogovorenih pravila, točnije inzistiranjem na lex Perković potcjenili su EU kao zajednicu prava, te pokazali kako nemaju jasnog stava o državnom terorizmu za vrijeme bivše SFRJ.

Pozvao je stranačke kolege da izađu na europske izbore te istaknuo tri izborna cilja HDZ-a. Prvi je pobjeda kandidata Europske pučke stranke Jean Claude Junckera za predsjednika Europske komisije. Drugi je da lista HDZ-a i koalicijskih partnera lostvari najbolji rezultat. Treći cilj je da HDZ pojedinačno osvoji najveći broj mandata.