Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Osijek, Valpovo, Belišće, Darda, Beli Manastir, Đakovo | 29. 4. 2014.

Skupovi u Osječko-baranjskoj županiji

Kandidati HDZ-ove koalicije za Europski parlament Andrej Plenković, Ivana Maletić, Željana Zovko, Marijana Petir i Ivan Tepeš u obilasku Osječko-baranjske županije posjetili su Osijek, Valpovo, Belišće, Dardu, Beli Manastir i Đakovo

akt252

Kandidati su program započeli obilaskom osječke tržnice i druženjem s građanima. Razgovarali su s trgovcima i proizvođačima o mogućnostima korištenja europskih sredstava za poticanje malih obiteljskih gospodarstava. U osječkom HDZ-u uz domaćine – predsjednika gradskog odbora Damira Kramarića i novoizabranog predsjednika županijskog odbora Osječko-baranjske županije Ivana Anušića održana je konferencija za medije na kojoj je nositelj HDZ-ove liste Andrej Plenković istaknuo kako ljudi koji su se dokazali u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nacionalnom i europskom nivou, u diplomaciji i na lokalnim razinama imaju znanja i volje da zastupaju hrvatske interese u Europskom parlamentu. Mi pripadamo najvećoj obitelji Europske pučke stranke, na čijim je idejama utemeljena Europska unija. Birajte originale, a ne blijede kopije, poručio je Plenković.

Kandidati su nastavili obilazak Osječko-baranjske županije posjetom Valpovu, gdje je održana tribina o mogućnostima koje Hrvatskoj i njezinim građanima otvara članstvo u Europskoj uniji. U Belišću i Dardi članovima stranke i grđanima predstavili su program koalicije. U Belom Manastiru također je održana posjećena tribina. Plenković je upozorio na to da na ovim europskim izborima bilježimo bizaran trend kod niza nositelja drugih lista – od lijevih do desnih: kandidiraju se, ali unaprijed kažu da ne žele biti zastupnici u Europskom parlamentu. Pojasnio je da na taj način o trošku poreznih obveznika testiraju svoju popularnost za neke druge izbore. To je posebno nekorektno prema biračima u izbornom sustavu koji favorizira preferencijalno glasovanje. Posjet je završen sudjelovanjem u emisiji Radio Đakova.