Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 1. 5. 2014.

Na svečanosti blagdana Sv. Josipa Radnika u Buzinu

Zastupnik Plenković čestitao je okupljenima Međunarodni praznik rada i blagdan Sv. Josipa Radnika, zaštitnika Buzina

Na poziv predsjednika mjesnog odbora Buzin Marija Krajnčine zastupnik Plenković sudjelovao je na  svečanosti povodom blagdana Sv. Josipa Radnika zajedno s predsjednikom područnog odbora HDZ-a Novi Zagreb istok Franom Barbarićem i drugim stranačkim kolegama i mjesnim dužnosnicima.

Čestitavši okupljenima blagdan Sv.Josipa i Međunarodni praznik rada, Plenković je u svom govoru istaknuo da je upravo stigao iz Okučana, gdje je zajedno s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i drugim stranačkim kolegama obilježio 19.obljetnicu vojno-redarstvene akcije »Bljesak«. Poručio je da se posebno na ovaj dan prisjećamo doprinosa branitelja, bez kojih Hrvatska danas ne bi bila samostalna i cjelovita, a ni članica Europske unije.

Kao član Odbora za proračun Plenković je naglasio da će u Višegodišnjem financijskom okviru EU za razdoblje 2014–2020. Hrvatskoj biti na raspolaganju oko 13 milijardi eura za kohezijsku politiku, poljoprivredu, ribarstvo i druge stavke. Ta sredstva trebaju biti iskorištena kao dodana vrijednost domaćem proračunu, u funkciji rasta i razvoja zemlje.