Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 4. 9. 2023.

Sastanak s predsjednikom Crne Gore

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj

Zaželjevši dobrodošlicu, predsjednik Vlade Plenković istaknuo je dobre odnose Hrvatske i Crne Gore. Hrvatska će nastaviti pružati podršku Crnoj Gori u nastavku njezinog integracijskog puta u Europsku uniju. Plenković je istaknuo zadovoljstvo činjenicom da, nakon posljednjih izbora, Hrvati ponovno imaju svog zastupnika u Skupštini Crne Gore, Adrijana Vuksanovića. Hrvatska će se i dalje dosljedno zalagati za prava i političku zastupljenost Hrvata u Crnoj Gori.

U vezi s otvorenim pitanjima predsjednik Vlade Plenković ponovio je očekivanja Hrvatske da se ona rješavaju u dobrosusjedskom duhu i u skladu s međunarodnim pravom. Ponovljeno je i očekivanje Hrvatske vezano za povrat školskog broda Jadran.

Plenković je izrazio i zadovoljstvo povećanjem robne razmjene te ukupnim gospodarskim odnosima između dvije države izrazivši spremnost za još snažniju gospodarsku suradnju.