Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Velika Gorica | 1. 10. 2023.

Doprinos Hrvatske Europskom tjednu sporta na najvišoj je razini

Predsjednik Vlade Andrej Plenković Posjetio je Veliku Goricu povodom »Nacionalnog dana – sportsko selo«

"U Zagrebačkoj županiji ima više od 20.000 registriranih sportaša u brojnim sportovima, što govori da su ovaj grad, jedan od najvećih hrvatskih gradova, i ova županija izrazito aktivni da vode računa o tjelesnoj kulturi i svemu onome što sport daje vrijednostima u životu i kvaliteti življenja", poručio je predsjednik Vlade Plenković u Velikoj Gorici na "Nacionalnom danu – sportsko selo".

To je dan koji se održava u sklopu Međunarodnog tjedna sporta, posvećen sportu i aktivnostima na otvorenom. Okuplja sportske organizacije, udruge i klubove iz cijele Hrvatske te, kroz razne sportske aktivnosti i igre, potiče zdrav način života i timski duh te ističe važnost sporta za razvoj pojedinca i društva u cjelini.

Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo velikim brojem klubova čiji su članovi demonstrirali ono što rade te se na taj način priključili europskom tjednu sporta te istaknuo povećana ulaganja Ministarstva turizma i sporta i Vlade u hrvatski sport.

Vrhunski sportaši pronijeli su slavu Hrvatske

Spomenuo je i vrhunske sportaše koji su, kako je kazao, pronijeli slavu Hrvatske na najvećih svjetskim natjecanjima.

Plenković je istaknuo i Vladinu odluku o darovanju zemljišta na kojem će se izgraditi sportski kamp čime će Velika Gorica postati centrom hrvatske nogometne reprezentacije.

Uvjeren je da će na taj način mlade, osim nogometom, potaknuti i bavljenje svim drugim sportovima.

"Atmosfera je sjajna, doprinos Velike Gorice, Zagrebačke županije i Hrvatske Europskom tjednu sporta još je jednom na najvišoj razini", ocijenio je predsjednik Vlade.

Teme