Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb, Dugo Selo, Ivanić Grad | 10. 5. 2014.

U obilasku Zagreba i Zagrebačke županije

Kandidati Andrej Plenković, Ivana Maletić i Ivan Tepeš održali su konferenciju za medije na temu »Zagreb može i mora bolje koristiti EU fondove«

Susreli su se s građanima na tržnici Dolac, Trgu bana Jelačića i Preradovićevom trgu. Sudjelujući u konferenciji za medije na temu »Zagreb može i mora bolje koristiti EU fondove«, Plenković je naglasio da u europskoj strategiji Pametni gradovi ima mnogo prostora za kvalitetnije organiziran Zagreb kao jedan od 28 glavnih gradova EU. Istaknuo je da se Kukuriku koalicija nije snašla u vođenju Hrvatske u Europskoj uniji, a to se pokazalo na primjerima poput »lex Perković«, loše apsorpcije fondova i neadekvatnih mjera za smanenje proračunskog manjka.

U Zagrebačkoj županiji posjetili su Dugo Selo, gdje su nakon druženja s građanima i članovima gradskog odbora HDZ-a gostovali na Radio Martinu predstavivši predizborni program i listu. U Ivanić Gradu kandidate su dočekali predsjednik županijske skupštine Dražen Bošnjaković te predsjednik gradskog vijeća Željko Pongrac. Posjetili su Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju »Naftalan« te gostovali na Obiteljskom radiju Ivanić. Na Pučkom otvorenom učilištu održali su tribinu. Plenković je naglasio da je vodstvo HDZ-a poslalo važnu poruku, a ona glasi da postoji visok stupanj povjerenja u ljude koji su prošle godine pobijedili na europskim izborima i koji su svojim radom i angažmanom pokazali da je ta procjena bila dobra.

Kandidati su dan završili sudjelovanjem na tribini »Hrvatska, sloboda i Europa« zajedno s Tihomirom Dujmovićem u Gornjoj Dubravi.