Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Duga Resa, Gospić | 11. 5. 2014.

Karlovačka i Ličko-senjska županija jamče novu pobjedu HDZ-a

Andrej Plenković, Ivana Maletić, Željana Zovko i Ivan Tepeš, kandidati HDZ-ove koalicijske liste, posjetili su danas Dugu Resu i Gospić

U Dugoj Resi kandidate su dočekali gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić, predsjednik gradskog odbora HDZ-a Zlatko Grčić, potpredsjednik stranke i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, župan i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Ivan Vučić te saborska zastupnica Nada Murganić.

U svom obraćanju Plenković je rekao kako je Eruopski parlament ujedno hrvatski parlament te da ga trebamo percipirati kao svojevrstan drugi dom Hrvatskog sabora jer se oko 70% pozitivnih propisa donosi na temelju pravne stečevine EU koju donosi Europski parlament. Smatra da je od niza nositelja lista koje žele prijeći izborni prag politički neodgovorno što unaprijed govore kako ih posao europskog zastupnika ne zanima. Budimo složni, budimo odlučni, iziđimo na izbore i pošaljimo snažnu političku poruku aktualnoj vlasti koja se nije snašla u vođenju Hrvatske u EU, zaključio je Plenković.

Središnji skup u Ličko-senjskoj županiji održan je u Gospiću, gdje su kandidate dočekali predsjednik županijskog odbora Darko Milinović, župan Milan Kolić, saborski zastupnik Milan Jurković te gradonačelnik Petar Krmpotić. Plenković je istaknuo važnost europskih izbora na kojima želi veći odaziv birača. Sinergija koju smo stvorili s našim strateškim partnerima i s listom koja ima magnetsku snagu prema braniteljima, Hrvatima u BiH, umirovljenicima i iseljeništvu jamči kvalitetan rezultat, poručio je Plenković. Istodobno je dodao kako je vodstvo stranke iskazalo povjerenje HDZ-ovim zastupnicima, što znači i zadovoljstvo s rezultatima njihova rada. Podsjetio je na to da univerzalni mandat zastupnika u Europskom parlamentu znači i obvezu stalne komunikacije sa svim županijama, što su HDZ-ovi zastupnici i činili u proteklih godinu dana mandata.

Istaknuo je da suparnička lista nedvojbeno odražava bojazan od trećeg gubitka izbora u posljednih trinaest mjeseci. Nakraju je apelirao na građane da iziđu na izbore u što većem broju te da ne rasipaju glasove. Osvajanjem najvećeg broj mandata HDZ će pomoći kandidatu Europske pučke stranke Jean-Claudeu Junckeru da postane novi predsjednik Europske komisije.