Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 26. 5. 2014.

Gostovanje u emisiji Studio 4 na HTV-u

Nositelj koalicijske liste HDZ-a i partnera Andrej Plenković i nositeljica liste ORaH-a Mirela Holy razgovarali su o rezultatima europskih izbora i budućem radu hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu

Zastupnik Plenković istaknuo je da je Hrvatska demokratska zajednica ostvarila sve ciljeve na izborima za Europski parlament. Koalicijska lista HDZ-a i partnera osvojila je najveći broj mandata – 6, HDZ je pojedinačno najsnažnija stranka – 4 mandata, a Europska pučka stranka je zahvaljujući doprinosu 4 zastupnika HDZ-a i zastupnice iz HSS-a ostvarila uvjerljivo najbolji rezultat u Hrvatskoj u usporedbi s ostalim političkim grupacijama u Europskom parlamentu. Smatra da su birači prepoznali kvalitetu i kompletnost liste HDZ-a i partnera, ali i činjenicu da su svi kandidati s liste zaista i namjeravali konzumirati dužnost zastupnika u Europskom parlamentu, a ne koristiti europske izbore kao anketu za neke buduće izbore.

Dodao je i da svih 11 izabranih hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu pripadaju političkim grupacijama koje podržavaju europski projekt.

Emisiju možete pogledati ovdje