Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Vukovar | 8. 6. 2014.

Podrška Ivanu Penavi za gradonačelnika Vukovara

Zastupnik Plenković posjetio je Vukovar uoči prijevremenih lokalnih izbora i podržao Ivana Penavu, kandidata za gradonačelnika, i HDZ-ovu koalicijsku listu za Gradsko vijeće

U Vukovaru se zastupnik Plenković susreo s kandidatom HDZ-a za gradonačelnika Vukovara Ivanom Penavom, kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika Marijom Budimir, županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem, saborskim zastupnikom Zvonkom Milasom, predsjednikom HDZ-a Grada Vukovara Damirom Barnom i drugim stranačkim kolegama.

Zajedno s kandidatima Ivanom Penavom i Marijom Budimir obišao je Mađarsku kuću i susreo se s predsjednicom Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Vukovara Rozalijom Jakumetović te drugim vukovarskim Mađarima.

Na predizbornom skupu na Mitnici pred više od 600 sudionika zastupnik Plenković je podržao Ivana Penavu, koji nudi program za bolji Vukovar usmjeren na  nova radna mjesta, ostanak mladih u gradu, integraciju i kvalitetan suživot svih Vukovaraca.

Zajedno s kolegicom Ivanom Maletić, županom Božom Galićem i kandidatom Ivanom Penavom zastupnik Plenković sudjelovao je na tribini «Rast, razvoj i zapošljavanje za kvalitetniji život Vukovaraca«.

Govorio je o mogućnostima što ih pruža Dunavska strategija EU, koja obuhvaća područje sa 115 milijuna stanovnika i nudi konkretna proračunska sredstva za razvoj prometa, turizma, poduzetništva, zaštite okoliša, drvne i tekstilne industrije, što sve može pridonijeti povećanju standarda u Vukovaru i županiji.

Pobjeda HDZ-a na prijevremenim izborima bit će ključna za razvoj modernog Vukovara koji kvalitetno koristi svoje potencijale i mogućnosti, poručio je Plenković.