Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Vukovar | 27. 6. 2014.

Glas za Ivana Penavu glas je za razvijeni Vukovar

Zastupnik Plenković posjetio je Vukovar da bi podržao kandidata HDZ-a za gradonačelnika Ivana Penavu uoči drugog kruga prijevremenih izbora

Nakon dolaska u Vukovar zastupnik Plenković se, zajedno s kandidatom za gradonačelnika Ivanom Penavom, predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a Grada Vukovara Damirom Barnom, kandidatom za zamjenika gradonačelnika Marijanom Pavličekom i drugim stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima, susreo s brojnim građanima na gradskom trgu te dao izjave medijima.

Plenković i Penava održali su radni sastanak sa predstavnicima Zajednice športsko ribolovnih udruga Vukovara s kojima su razgovarali o postojećim problemima ribarenja u slatkoriječnim vodamaPlenković je naglasio da Vukovar mora početi koristiti prednosti svog položaja u Dunavskom području koje obuhvaća 115 milijuna stanovnika i kroz konkretna proračunska sredstva EU otvara mogućnosti za razvoj prometa, turizma, poduzetništva, ekologije, drvne i tekstilne industrije.

Slijedilo je gostovanje na Hrvatskom radiju Vukovar. Plenković je podržao Ivana Penavu za gradonačelnika Vukovara jer nudi kvalitetan program za bolji suživot svih Vukovaraca, usmjeren na razvoj grada, poticanje malih i srednjih poduzetnika,ulaganje u obrazovanje, pripremu razvojnih projekata financiranih iz europskih fondova te otvaranje novih radnih mjesta, posebno mladih kako bi se zaustavilo njihovo daljnje napuštanje grada. Poručio je da bi se pod vodstvom Ivana Penave  Vukovar rasteretio brojnih afera bivšeg gradonačelnika Željka Sabe i konačno od grada slučaja mogao postati glavni hrvatski grad na Dunavu.

Za kraj, zastupnik Plenković, kandidat Ivan Penava i Damir Barna obišli su Odjel za pedijatriju Opće bolnice Vukovar i predali prigodne darove djeci. Susreli su se i s bivšom ravnateljicom bolnice Vesnom Bosanac.