Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Sisak | 9. 10. 2014.

Podrška Ivi Žiniću, kandidatu za župana Sisačko-moslavačke županije

Zastupnik Plenković sudjelovao je na završnom predizbornom skupu HDZ-a, HSS-a i BUZ-a uoči prijevremenih izbora za župana Sisačko-moslavačke županije u Sisku

Na završnom skupu pred oko 400 sudionika predstavljeni je kandidat HDZ-a za župana Ivo Žinić, kandidati za zamjenike župana Marin Piletić i Anita Sinjeri Ibrišević te program koalicijske liste HDZ-HSS-BUZ. Na skupu je također sudjelovao predsjednik HDZ-a Grada Siska Željko Krapljan, zastupnica u EP-u Marijana Petir, bivša saborska zastupnica Ivanka Roksandić te brojni drugi stranački članovi i koalicijski partneri.

U svom izlaganju Plenković je istaknuo da se SDP-ova vlast u Sisačko-moslavačkoj županiji pokazala kao mevjerodostojna i koruptivna, što je županiju dovelo do dna po razvijenosti i konkurentnosti u Hrvatskoj.

Naglasio je da se Ivo Žinić već dokazao radom u izvršnoj vlasti na programima regionalnog razvoja, a program koji nudi usmjeren je na gospodarski razvoj županije, korištenje europskih fondova, pojačani angažman razvojne agencije, iskorištavanje poljoprivrednih potencijala te pomoć starijim osobama i otvaranje perspektive mladima.

S obzirom na kulturnu baštinu i potencijale županije te niz afera bivše županice, Plenković smatra da su Sisačkoj županiji trenutno potrebne političke promjene, kvalitetan program i snažni ljudi.

Pozvao je birače da 12. listopada u što većem broju iziđu na izbore, jer će pobjeda Ive Žinića biti korak prema pobjedi HDZ-a na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

Teme