Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Županja/Otok/Ilok | 9. 4. 2013.

Ravnomjerno ćemo se zalagati za sve krajeve Hrvatske

Kandidati HDZ-a za Europski parlament Andrej Plenković, Zdravko Krmek, Krševan Antun Dujmović i Ivana Maletić započeli su dan obilaska Vukovarsko-srijemske županije posjetom Županji, Otoku i Iloku

Kandidatima su u Gradskom poglavarstvu u Županji dobrodošlicu poželjeli potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak, gradonačelnik Županje Davor Miličević, dožupan Željko Cirba i tajnik županjskog HDZ-a Gabrijel Galović.

“Ovi kandidati su svojim radom, ugledom i stručnošću zavrijedili biti na listi HDZ-a i siguran sam će na pravi način predstavljati hrvatske interese u Europskom parlamentu”, rekao je potpredsjednik sabora Čuljak.

Zdravko Krmek se dotaknuo tema gospodarstva i zapošljavanja mladih. “Grad Županja ima veliki broj već pripremljenih projekata i s nestrpljenjem očekuje ulazak u Europsku uniju. Posebno zabrinjava velika nezaposlenost mladih u ovom dijelu Hrvatske, a odgovor na taj problem je projekt Europske unije ‘Jamstvo za mlade’ kojim će se potaknuti zapošljavanje tih skupina stanovništva”, rekao je Krmek.

Dujmović je istaknuo kako je veliki interes za europska pitanja koji je pokazan u Slavoniji zalog za dobar izlazak na izbore 14. travnja i pobjedu 19. svibnja na lokalnim izborima. “Ravnomjerno ćemo se zalagati za sve krajeve Hrvatske, osluškivati vaše probleme i boriti se za vaše interese u Europskom parlamentu”, poručio je Dujmović.

Nakon sastanka u Županji, kandidati su u Otoku položili vijence u čast poginulim zrakoplovcima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

U gospodarskoj zoni grada Otoka kandidati su s dogradonačelnikom Zvonimirom Pučom obišli tvornicu Furnir koja se bavi preradom drveta i zapošljava 101 osobu, te predstavljanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji nastavili na sastanku u Gradskom poglavarstvu u Iloku. Sastanku su, uz kandidate, bili nazočni i gradonačelnik Miroslav Janić, župan Božo Galić, glavni tajnik HSP-a AS Pero Ćorić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Renata Banožić i zamjenik župana Željko Cirba.

“Razina razvijenosti Hrvatske je ispod 75 posto prosjeka bruto društvenog proizvoda u Europskoj uniji. Europska unija je obitelj koja želi jaku Hrvatsku i zato su nam na raspolaganju sredstva iz europskih fondova. Dajte svoj glas za listu pod brojem 12, za snažnu Hrvatsku u Europi”, rekla je Maletić.

Plenković je naglasio kako su izbori za Europski parlament relevantni za svaku lokalnu sredinu u Hrvatskoj. ”Potrebno je da što više građana izađe na izbore, ne samo kako bi se pojačalo sudjelovanje u demokratskom procesu nego i zato što bi visok postotak izlaska poslao poruku zainteresiranosti hrvatskih građana Europi”, rekao je Plenković.

Nakon sastanka kandidati su posjetili industriju trikotaže Iteks u Iloku koja zapošljava 250 ljudi i plasira svoje proizvode na europsko tržište.