Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 19. 12. 2014.

Susret s hrvatskim ratnim vojnim invalidima

Zastupnik Plenković posjetio je zajedno sa zastupnicama Dubravkom Šuicom i Ivanom Maletić te zastupnikom Davorom Stierom hrvatske ratne vojne invalide Domovinskog rata u Savskoj ulici u Zagrebu

HDZ-ovi zastupnici susreli su se s Markom Radošem i drugim predstavnicima Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida kako bi izrazili solidarnost s braniteljima, koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne i suverene Hrvatske. Zastupnik Plenković poručio je da HDZ podržava donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kako bi se njihova prava u cijelosti zaštitila.

Naglasio je da članstvo u Europskoj uniji ne znači smanjenje braniteljskih prava. U tom smislu očekuje od Vlade da iskoristi sve mogućnosti i kroz dijalog s braniteljima dođe do zakonskih rješenja koja ne bi dovela do smanjivanja njihovih prava. HDZ-ovi zastupnici braniteljima su prenijeli učinke rezolucije Europskog parlamenta o Srbiji i optuženiku za ratne zločine Šešelju koju su zbog govora mržnje, sekundarne viktimizacije žrtava rata i kršenja europskih vrijednosti pokrenuli uz podršku svih hrvatskih zastupnika.