Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Vukovar | 6. 5. 2013

Andrej Plenković u Vukovaru na obilježavanju Europskog tjedna

Na poziv Vukovarsko-srijemske županije, Andrej Plenković, predsjednik Izaslanstva HS u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU i izabrani član Europskog parlamenta iz Hrvatske, sudjelovao je na javnoj tribini "Hrvatska - 28. članica EU-a", koja je organizirana u okviru Europskog tjedna

sabor31 m

U svom izlaganju zastupnik Plenković govorio je o tijeku pregovara za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, s posebnim osvrtom na završne pripreme za pristupanje. Osvrnuo se i na ulogu jedinica lokalne i područne samouprave u tom procesu, naglasivši doprinos županijskih savjeta za europske integracije. Objasnio je prednosti članstva u Uniji za hrvatsko društvo u cjelini, a posebno one vezane za gospodarstvo i za mogućnost korištenja sredstava iz fondova EU. U tom smislu, pojasnio je programske prioritete EU-a za Hrvatsku u razdoblju 2014.-2020.

Zastupnik Plenković naposljetku je istaknuo potrebu za kontinuiranim informiranjem građana o Europskoj uniji, osobito u svjetlu održavanja idućih izbora za Europski parlament u Hrvatskoj 2014.

Nakon Vukovara, zastupnik Plenković nastavit će aktivnosti obilježavanja Europskog tjedna u Vinkovcima.