Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 5. 4. 2013.

Andrej Plenković u Europskom domu

U organizaciji Cenzure plus, Udruge za promociju ljudskih prava i medijske slobode održan je okrugli stol pod nazivom "Uloga europskog parlamenta i važnost izbora" na kojem su sudjelovali Paul Vandoren, voditelj Delegacije EU u Hrvatskoj i predstavnici političkih stranaka.

Hrvatsku demokratsku zajednicu na skupu je predstavljao Andrej Plenković, sadašnji zastupnik promatrač i kandidat za predstavnika u Europskom parlamentu. Plenković je tom prigodom rekao kako se u posljednjih desetak godina puno učinilo na informiranju građana o EU.

"Međutim, nakon referenduma vidljivi su nedostatci informacija i potpuna medijska izolacija. Odgovornost za to imaju predsjednik Josipović i vladajuća koalicija koja je određivanjem datuma izbora napravila pomutnju prema biračima", naglasio je Plenković.

Za Andreja Plenkovića rad u europskom parlamentu ima tri ključna prioriteta. "Prvi je što morate dobro upoznati rad svih institucija, zatim je nužno osigurati političku potporu eurozastupnika pri izradi završnih izvješća za republiku Hrvatsku i na koncu, treća zadaća bila je lobiranje da se proces ratifikacije pravodobno završi", dodao je Plenković.